Ma a mi legyen az ebéd kérdésre a következő válasz jött: Legyen fánk! Tudsz fánkot sütni? Hát hogy a fenébe ne...nem fog egy fánk kifogni rajtam. :D Keresgéltem receptet, mi az ami jó lenne, de nem találtam meg az igazit...arra mondjuk jó volt, hogy az arányokat kb. megjegyezzem. De mivel fánk lesz az ebéd, muszáj lesz sütni...hát akkor alkossunk..
Az eredmény:
Ami végül belekerült:
- 150 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 20 g NoCarb rost sütőmix
- 2 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 250 g 0,1% natúr joghurt
- 2 ek eritrit
- csipet só
A folyamat a lehető legegyszerűbb, minden hozzávalót egy tálba öntünk, majd jól összekeverjük. Hagyjuk állni egy 15 percet, majd kókuszolajban 1/2-1 evőkanálnyi adagokat téve süssük meg mind a két oldalát. a túl forró az olaj, hamar megbarnul, de nyers marad! Én úgy csináltam, hogy felmelegítettem a kókuszolajat, majd mikor belekanalaztam a tésztát egy percre félretettem és csak utána tettem vissza a lapra sülni. Nálam 9 fokozat van, 5. fokozaton sütöttem őket. Kb.: 4-5 perc mind a két oldala. Ebből a mennyiségből nekem 20 db lett (fél-3/4 ek/db).
Az eredmény egy lágy, szénhidrátcsökkentett fánk, ami nem utolsó sorban nagyon finom és laktató! :)