Hétvégén töltötte be az én drága Öcsém a 21-et. Egyértelmű volt, hogy erre az alkalomra valami olyan sütit kell alkotni, amit a kedvenceiből rakok össze. Mostanában az egyik favorit a Brownie, régen pedig a túrótorta volt az egyik kedvence. Ezeket összevegyítve alkottam meg ezt a fantasztikusan isteni (a család véleménye) tortát. Egyszerű, nagyszerű, diétás és tényleg nagyon finom! :)
Az alapja a Brownie vol.2 receptje azzal a különbséggel, hogy muffin forma helyett 18 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem. A mennyiség miatt vagy 2 formában ajánlatos sütni (egyszerre egymás mellé befér a sütőbe) vagy pedig egymás után, de mindenképpen két adagban. Így rendesen megsül a belseje is, de nem ég/keményszik meg a teteje.
A krémhez pedig a következők kellenek:
- 250 g zsírszegény túró
- 200 ml habtejszín (én a meggle lactfree-t vagy a meggle növényi cukrászhabot használom)
- 3 ek cukormentes kajszilekvár
- édesítő ízlés szerint
- 1 csomag zselatin fix
- 1 már kihűlt brownie piskóta fele
A tejszínt kemény habbá verem az 1 zselatin fix segítségével (alap esetben nem kell hozzá, de a túró és a lekvár miatt most szükség van rá), majd elfelezem. Az egyik feléhez hozzákeverem a túrót és a lekvárt, majd az egyik, már kihűlt piskóta felét apró darabokra törve. Ezt a krémet simítom rá a sértetlenül hagyott brownie alapra. Erre jön a felvert tejszín másik fele, amit végül a megmaradt fél brownie darabjaival fedünk.
Ha ezzel is megvagyunk, jöhet a díszítés. Nálam a francia drazsé volt a nyerő most, mert ez elég apró ahhoz, hogy szépen ki tudjam rakni az elképzelt díszítést.
Az eredmény pedig egy könnyű, nem túl édes, habos cukormentes finomság. Mindenkinek ajánlom, tuti siker! :)