Ha nem elég időben tudja meg az ember lánya, hogy másnap családi ebédre megy és nincs ideje jól kigondolni mit is akar sütni, este 18:24-kor esik haza, kénytelen improvizálni az alapanyagokból, amit otthon talál. Ez a torta is így született, de szerencsére happy end lett a vége. :D
Körülnéztem a szekrényben, hm..van otthon zsírszegény túró, tejszínes pudingpor, szilvát is pont ma hoztam...mit is alkossak? Azzal nem lövök mellé, ha megfőzöm a pudingot, sütök egy máklisztes piskótát és majd valahogy hozzávariálom a túrót...de a szilvát is át kéne válogatni...van közte egy pár nagyon érett, azokat ledarálom és majd az állagától függően kitalálom mi legyen a sorsa. Ilyen gondolatokkal álltam neki ezen torta elkészítésének.
Hogy pontosan mik voltak az arányok?
Piskóta:
- 3 tojás
- 50 g mákliszt
- 1 ek hideg víz
- 3 ek eritrit
- 1 sütőpor
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 dl tej
- 2 dl víz
- édesítő ízlés szerint
- 250 g zsírszegény túró
- 2 ek eritrit
Szilvakrém:
- 250 g szilva
- 2 tk konjac liszt
Első körben szokásos módon kikevertem a piskótát (a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, hozzákevertem az eritritet, a tojás sárgáját /amihez először hozzáadtam a vizet/ és a sütőporos máklisztet.) Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180°C-on 25 perc alatt megsütöttem.
A pudingot kikevertem 1 dl vízzel, a maradék tejes vizet az édesítővel felforraltam és ha mikor elkezdett feljönni, beleöntöttem a pudingot és 2 percig folyamatosan keverve megfőztem. Félretettem, hogy jól ki tudjon hűlni.
A szilvát kimagoztam, turmixba tettem és hagytam 2-3 percig, hogy tegye a dolgát. Mivel elég érett volt, folyós is lett rendesen, ezért a 2 tk konjac lisztet hozzákevertem és hagytam dolgozni. (pár perc után szépen össze is rántotta)
A túrót kikevertem az eritrittel és hozzáturmixoltam a már teljesen! kihűlt pudingot. Ezt kentem rá a már hideg! piskótára, majd a tetejére rásimítottam a szilvakrémet is. Volt otthon egyetlen darab mogyorókrémes oreo, az lett a dísz a közepén.
A hirtelen ötlet végül jól sült ki, szó szerint, mert tökéletes állag mellett tökéletes íze is lett! :)