Mit is süssek? (Mákos túrós, szilvakrémmel)
2015. szeptember 19. írta: Békésüti

Mit is süssek? (Mákos túrós, szilvakrémmel)

turokremes_makos.jpgHa nem elég időben tudja meg az ember lánya, hogy másnap családi ebédre megy és nincs ideje jól kigondolni mit is akar sütni, este 18:24-kor esik haza, kénytelen improvizálni az alapanyagokból, amit otthon talál. Ez a torta is így született, de szerencsére happy end lett a vége. :D

Körülnéztem a szekrényben, hm..van otthon zsírszegény túró, tejszínes pudingpor, szilvát is pont ma hoztam...mit is alkossak? Azzal nem lövök mellé, ha megfőzöm a pudingot, sütök egy máklisztes piskótát és majd valahogy hozzávariálom a túrót...de a szilvát is át kéne válogatni...van közte egy pár nagyon érett, azokat ledarálom és majd az állagától függően kitalálom mi legyen a sorsa. Ilyen gondolatokkal álltam neki ezen torta elkészítésének. 

Hogy pontosan mik voltak az arányok?

Piskóta:

  • 3 tojás
  • 50 g mákliszt
  • 1 ek hideg víz
  • 3 ek eritrit
  • 1 sütőpor

Krém:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 dl tej
  • 2 dl víz
  • édesítő ízlés szerint
  • 250 g zsírszegény túró
  • 2 ek eritrit

Szilvakrém:

  • 250 g szilva
  • 2 tk konjac liszt

Első körben szokásos módon kikevertem a piskótát (a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, hozzákevertem az eritritet, a tojás sárgáját /amihez először hozzáadtam a vizet/ és a sütőporos máklisztet.) Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180°C-on 25 perc alatt megsütöttem.

A pudingot kikevertem 1 dl vízzel, a maradék tejes vizet az édesítővel felforraltam és ha mikor elkezdett feljönni, beleöntöttem a pudingot és 2 percig folyamatosan keverve megfőztem. Félretettem, hogy jól ki tudjon hűlni. 

A szilvát kimagoztam, turmixba tettem és hagytam 2-3 percig, hogy tegye a dolgát. Mivel elég érett volt, folyós is lett rendesen, ezért a 2 tk konjac lisztet hozzákevertem és hagytam dolgozni. (pár perc után szépen össze is rántotta)

A túrót kikevertem az eritrittel és hozzáturmixoltam a már teljesen! kihűlt pudingot. Ezt kentem rá a már hideg! piskótára, majd a tetejére rásimítottam a szilvakrémet is. Volt otthon egyetlen darab mogyorókrémes oreo, az lett a dísz a közepén. 

A hirtelen ötlet végül jól sült ki, szó szerint, mert tökéletes állag mellett tökéletes íze is lett! :)

turokremes_makos2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesuti.blog.hu/api/trackback/id/tr497801868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása