Gesztenye, meggy, kávé, vanília és köles - tökéletes ízvilág
2015. november 14. írta: Békésüti

Gesztenye, meggy, kávé, vanília és köles - tökéletes ízvilág

Tegnap egész nap azon gondolkodtam, mit is kellene sütni vasárnapra..Mit is ennék..hmm..gesztenyét, de láttam egy nagyon jó kávés receptet is...és meggybefőtt is van otthon...de rég ettem kölest..így született meg ez a remek torta, ami ismét sikert aratott az egész család körében. 

gesztenyes_kaves_koles.jpgHogy is készült?

  • 150 g natúr köles
  • 2 dl 1,5% (laktózmentes) tej
  • 1,5 dl főzött kávé
  • 1 dl víz
  • édesítő ízlés szerint

A kölest jól átmosom! Egy edénybe felforralom a tejet, kávét, a vizet ízlés szerint édesítővel, majd beleöntöm a kölest és addig főzöm, míg magába szívja az összes folyadékot. (kb.:15 perc). Hagyom hűlni. Addig előkészítem a többi hozzávalót:

  • 200 g meggybefőtt (cukormentes, vagy ha nem akkor alaposan leöblítem)
  • 150 g natúr, cukormentes gesztenyemassza
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk rum aroma
  • 1 tk kókuszolaj
  • 1/2 sütőpor
  • 1 tk kókuszolaj
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • édesítő
  • 1 dl 1,5% (laktózmentes) tej
  • 3 dl víz

A pudingot megfőzöm a tej-víz keverékében a szokásos módon, félreteszem kihűlni.

Az összes többi hozzávalót belekeverem a már langyos kölesbe, 26cm-es tortaformába öntöm és 180°C-on kb.:40 perc alatt készre sütöm. 

Mikor már langyos a süti, megkenem a már kihűlt pudinggal és kész is van!gesztenyes_kaves_koles_3.jpgKérsz egy szeletet? Hát hajrá! ;) 

gesztenyes_kaves_koles_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesuti.blog.hu/api/trackback/id/tr958041698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása