Tegnap egész nap azon gondolkodtam, mit is kellene sütni vasárnapra..Mit is ennék..hmm..gesztenyét, de láttam egy nagyon jó kávés receptet is...és meggybefőtt is van otthon...de rég ettem kölest..így született meg ez a remek torta, ami ismét sikert aratott az egész család körében.
Hogy is készült?
- 150 g natúr köles
- 2 dl 1,5% (laktózmentes) tej
- 1,5 dl főzött kávé
- 1 dl víz
- édesítő ízlés szerint
A kölest jól átmosom! Egy edénybe felforralom a tejet, kávét, a vizet ízlés szerint édesítővel, majd beleöntöm a kölest és addig főzöm, míg magába szívja az összes folyadékot. (kb.:15 perc). Hagyom hűlni. Addig előkészítem a többi hozzávalót:
- 200 g meggybefőtt (cukormentes, vagy ha nem akkor alaposan leöblítem)
- 150 g natúr, cukormentes gesztenyemassza
- 1 tojás
- 1 tk vanília aroma
- 1 tk rum aroma
- 1 tk kókuszolaj
- 1/2 sütőpor
- 1 tk kókuszolaj
- 1 csomag vanília pudingpor
- édesítő
- 1 dl 1,5% (laktózmentes) tej
- 3 dl víz
A pudingot megfőzöm a tej-víz keverékében a szokásos módon, félreteszem kihűlni.
Az összes többi hozzávalót belekeverem a már langyos kölesbe, 26cm-es tortaformába öntöm és 180°C-on kb.:40 perc alatt készre sütöm.
Mikor már langyos a süti, megkenem a már kihűlt pudinggal és kész is van!Kérsz egy szeletet? Hát hajrá! ;)