Meggyes-csokis könnyű krémes egészséges verzióban
2016. január 17. írta: Békésüti

Meggyes-csokis könnyű krémes egészséges verzióban

Vasárnap családi ebéd..mit is kellene sütni? Ezen gondolkodtam, aztán eszembe jutott, hogy ezer éve nem csináltam "nyers" tortát, amit a pécsi Natúr Ételbárban tanultam, szóval itt az ideje. Volt a szekrényben egy üveg meggybefőtt, és az ebédre a fánkhoz csináltam csokis-mandulás pudingot, amiből szintén maradt. Így született meg: meggyes_csokis.jpg

Szóval akkor a recept:

Az aljához kell:

  • 150 g aprószemű zabpehely
  • 1 csokipuding 4 dl tejjel megfőzve (nem kell az egész, nekem kicsit több, mint a felét vette fel a zab)

A krém:

  • 200 g meggybefőtt (alaposan leöblítve a cukros lé miatt)
  • 150 g kókuszolaj

Az alaphoz a pudingot megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a felét összekeverjük a zabbal. Ha száraz, akkor még fokozatosan adjuk hozzá a pudingból. A megfelelő állag (ne legyen száraz, de arra figyeljünk, hogy álljon össze, különben nem szilárdul meg) elérése után egy 18cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk. 

A krémhez a meggyet leöblítjük alaposan (aki eszik cukrot annak nem kell), lecsöpögtetjük turmixgépbe rakjuk és krémesre turmixoljuk. Majd hozzáadjuk a kókuszolajat és még legalább 1 percig turmixoljuk, hogy alaposan összebarátkozzanak. Ha már elég jóban vannak, ráöntjük a zabos alapra és mehet is a fagyasztóba 2 órára. Utána hűtőben tároljuk míg meg nem esszük (de legalább 1-2 órát még minimum).

Nekünk bejött. Kellemesen krémes és lágy, egyáltalán nem tömény és nem telíti el az ember hasát (viszont nehezen abbahagyható az evése.. :D )

meggyes_csokis_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesuti.blog.hu/api/trackback/id/tr958280610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása