Epres - kókuszos zabkenyér
2015. november 29. írta: Békésüti

Epres - kókuszos zabkenyér

Vasárnap reggel azon gondolkodtam, hogy mit is kellene sütni. Valami olyan recept kellett, amivel nem kell sokat tökölni, hogy még reggeli előtt a sütőbe kerülhessen. Így sikerült megalkotni ezt:

epres_kokuszos_zabkenyer.jpgHogy mit raktam bele?

  • 130 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 30 g aprószemű zabpehely
  • 30 g kókuszliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 120 g eritrit
  • 1,5 dl 1,5% (laktózmentes) tej
  • 60 g kókuszolaj
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 csomag reszelt narancshéj
  • 250 g eper

A sütőt előmelegítettem 220°C-ra (alul-felül sütés).

Összekevertem a száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, kókuszliszt, sütőpor, eritrit, narancs és citromhéj), a 2 tojást kicsit felvertem (nem kell géppel..), hozzáöntöttem a tejet majd egyesítettem a lisztes keverékkel. Hozzáöntöttem a kókuszolajat és jól összekevertem. Ha szépen összeállt, hozzádaraboltam (félben) az epret, még egyet (na jó lehet, hogy kettőt is...) kevertem rajta, és szilikonos kenyérformába öntöttem. 

Betoltam az előmelegített sütőbe, majd 5-8 perc után visszavettem a hőfokot 180°C-ra és még 50 percet sütöttem.

A végeredmény:

epres_kokuszos_zabkenyer_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bekesuti.blog.hu/api/trackback/id/tr58124098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása