Vasárnap reggel azon gondolkodtam, hogy mit is kellene sütni. Valami olyan recept kellett, amivel nem kell sokat tökölni, hogy még reggeli előtt a sütőbe kerülhessen. Így sikerült megalkotni ezt:
Hogy mit raktam bele?
- 130 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 30 g aprószemű zabpehely
- 30 g kókuszliszt
- 1 csomag sütőpor
- 120 g eritrit
- 1,5 dl 1,5% (laktózmentes) tej
- 60 g kókuszolaj
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 1 kk reszelt citromhéj
- 1 csomag reszelt narancshéj
- 250 g eper
A sütőt előmelegítettem 220°C-ra (alul-felül sütés).
Összekevertem a száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, kókuszliszt, sütőpor, eritrit, narancs és citromhéj), a 2 tojást kicsit felvertem (nem kell géppel..), hozzáöntöttem a tejet majd egyesítettem a lisztes keverékkel. Hozzáöntöttem a kókuszolajat és jól összekevertem. Ha szépen összeállt, hozzádaraboltam (félben) az epret, még egyet (na jó lehet, hogy kettőt is...) kevertem rajta, és szilikonos kenyérformába öntöttem.
Betoltam az előmelegített sütőbe, majd 5-8 perc után visszavettem a hőfokot 180°C-ra és még 50 percet sütöttem.
A végeredmény: