Szokás szerint ismét nem tudtam kitalálni, pontosan mit is szeretnék sütni. Lakásavatóra mentünk és az utolsó pillanatig húztam, halasztottam a dolgot. Egy olyan opció kellett, amivel nem lehet mellélőni, nincs benne olyan, amit esetleg valaki nem eszik meg, és persze gyorsan elkészül.
Mi a legjobb variáció ilyenkor, ha nem a brownie? De most olyat akartam csinálni, ami állagra jobban hasonlít a browniera, mint az előző verzió (itt találod) .
Így készült el ez a finomság, ami természetesen cukor- és fehér liszt mentes.
Hogy mi kell hozzá pontosan?
- 45 g zabliszt
- 45 g kókuszliszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1,5 dl 1,5% (laktózmentes) tej
- 40 g kókuszolaj
- 30 g light vaj
- 1 ek rumaroma
- 60 g eritrit VAGY 4 ml folyékony édesítő
- + cukormentes házi lekvár (nekem kajszi volt)
Összekeverjük egy tálba a kókuszlisztet, zablisztet, kakaóport és a sütőport. A kókuszolajat meglangyosítjuk, hogy elolvadjon benne a light vaj (én mikróba tettem 1 percre majd beletettem a vajat és türelmesen kevergettem, míg el nem olvadt), a tojást robotgéppel habosra verjük, hozzáöntjük a tejet, a rum aromát az édesítőt/eritritet és végül a kókuszolajat. Összekeverjük, majd mikor már szépen összebarátkoztak, összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Nálam szilikonos muffin formába készült, mindegyik formába 1 evőkanál masszát tettem. Miután szépen szétosztottam (12 normál muffin jött ki), mindegyik tetejére tettem egy kávéskanál kajszi lekvárt. A 200°C-ra előmelegített sütő pedig 10 perc alatt elvégezte a feladatát. Az eredmény egy omlós, lágy brownie lett, ami egészen biztosan nem most készült utoljára. Sőt, terveim szerint a közeljövőben torta alapként is debütálni fog! ;)