Hétfőn a munkából hazaérve ráeszméltem, hogy nem ártana a hétre valami uzsonnát gyártani. Ekkor jött a nagy kérdés...de mit? Valamit, ami tuti siker, de régen ettünk, meg persze könnyen variálható? Hmmm...máklisztes piskóta. A legjobb ilyenkor. Egyszerű, nagyszerű, és nem igényel sok pepecselést és még jól is néz ki nem? :)
Mit is tegyek bele...mivel sem kedvem, sem időm nem volt a hámozással szórakozni, eszembe jutott, hogy van még egy kis fagyasztott erdei gyümölcs itthon. Pont alkalmas a feladatra és még a kinézetét is feldobja! Hát akkor lássunk is hozzá!
Ugye van otthon?
- 5 tojás
- 5 evőkanál mákliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 5 evőkanál eritrit
- fagyasztott erdei gyümölcs (na jó ha ez hiányzik az könnyen kiküszöbölhető akármilyen gyümölcs segítségével)
- 2 evőkanál hideg víz
Első körben a tojásokat szét kell választani. A fehérjét egy csipet sóval szép keményre verni, a sárgáját pedig megismertetni a 2 evőkanál hideg vízzel, a száraz hozzávalókat pedig egymással. Amikor a hab már jó kemény, belekeverjük először a sárgáját, majd a száraz hozzávalókat. Jééé, de hát ez egy egyszerű piskóta, csak máklisztből...ugye? :) Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, kedvünk/lehetőségeink szerint megszórjuk a kiválasztott gyümölccsel, majd előmelegített sütőben 180°C-on 30-40 perc alatt megsütjük. ⇐nem elírás...a mákliszt sokkal lassabban sül meg, mint pl. a zabliszt! Amikor megsült (ha biztosra akarsz menni, ajánlom a jó öreg tűpróba módszerét), kicsit hagyni kell kihűlni, akkor szépen, akadékoskodás nélkül elengedi a sütőpapírt. Remek uzsonna volt a héten! :)